Pigmentvlekken verwijderen

Bij Het Lasercentrum helpen wij je graag om nare pigmentvlekken te verwijderen. Een egale huidteint zorgt voor een jonger uitziende huid. Of het nu om zwangerschapsmasker (melasma), pigmentvlekjes of ouderdomsvlekken verwijderen gaat: bij Het Lasercentrum hebben wij verschillende manieren om je hiermee te helpen. Niet alleen kunnen we pigmentvlekken laseren, ook door middel van chemische peelings kunnen we veel resultaat bereiken. Maak vrijblijvend een afspraak en ontdek de mogelijkheden!

pigment in het gezicht

Wat zijn pigmentvlekken?

Voordat we kunnen snappen hoe we pigmentvlekken kunnen verwijderen, moeten we eerst begrijpen wat ze zijn. Het korte antwoord is: pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid. De vlekken worden veroorzaakt door een overproductie van pigment (ook wel hyperpigmentatie genoemd), wat zich uit als donkere vlekken op de huid. Pigmentvlekken komen voor bij ieder huidtype en in iedere leeftijdsgroep.

Waar vinden we pigmentvlekken voornamelijk?

Waar huid is, kunnen pigmentvlekken ontstaan. In principe kunnen pigmentvlekken dus overal op je lichaam voorkomen. Wel is het zo dat we dit soort vlekken voornamelijk zien op plekken die veel in de zon komen, zoals:
  • Gezicht
  • Handen
  • Borst
  • Décolleté

Welke pigmentvlekken vinden we in het gezicht?

Pigmentvlekken in het gezicht zijn vaak de pigmentvlekken waarmee mensen bij ons aankloppen ter behandeling. Niet zo vreemd, want dit type pigmentvlekken springt natuurlijk het meest in het oog en zijn door hun plaatsing het meest prominent aanwezig.
  • Ouderdomsvlekken; ook wel Lentigo solaris of senilis genoemd
  • Melasma; ook wel zwangerschapsmasker genoemd
  • Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH); pigmentvlekken die ontstaan door ontstekingen aan de huid (vaak gezien bij acne)

Pigmentvlekken behandelen

Gelukkig zijn pigmentvlekken tegenwoordig gemakkelijk te behandelen. Bij Het Lasercentrum kunnen we jou een behandeling op maat aanbieden, waarbij de huidtherapeut jouw huid beoordeelt en een behandelplan opstelt. Onze huidtherapeuten maken gebruik van lasertherapie, crèmes en chemische peelings om je pigmentvlekken te behandelen.

Gratis intakegesprek

De keuze van behandeling hangt vaak af van het soort pigment en ook waar jouw wensen liggen.
Dit zal de huidtherapeut graag met je bespreken tijdens een gratis consult.

Pigmentvlekken verwijderen: de beste methoden

Pigmentvlekken verwijderen is één van de vele specialisaties van onze gerenommeerde huidtherapeuten. Bij Het Lasercentrum kunnen we jou een behandeling op maat aanbieden, waarbij één van onze huidtherapeuten jouw huid beoordeelt en een behandelplan opstelt. Samen met jou natuurlijk!

Pigment verwijderen met een peeling

Eén van de methoden voor ongewenste pigmentvlekken is de huid te behandelen met chemische peelings. Deze behandeling zorgt ervoor dat de bovenste en tevens beschadigde laag van de huid in versneld tempo vernieuwd wordt. Wij werken met een verscheidenheid aan chemische peelings waardoor wij verschillende indicaties gericht kunnen aanpakken.

Voordelen pigment verwijderen door peeling

Het voordeel van een behandeling met chemische peelings is dat deze gelijkmatig toegepast wordt op een geheel lichaamsdeel, bijvoorbeeld jouw gehele gezicht (of hals). Dit zorgt voor een algehele verbetering van de huid op je hele gezicht. Dit zorgt al snel voor een egalere en stralendere huid. Naast de behandeling van pigment zorgen TCA peelings ook voor een aanmaak van collageen, wat de huidstructuur zichtbaar verbetert.
N

Gelijkmatige verbetering van een volledig lichaamsdeel

N
Snel een egalere, stralende huid
N
Bevordering aanmaak van collageen
N
Zichtbare verbetering van de huidstructuur

Pigmentvlekken laseren

Een andere aanpak van pigmentvlekken is ze te verwijderen door te laseren. Dit is een weinig invasieve techniek, die veel door onze specialisten toegepast wordt. Gemiddeld zijn er 1-4 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van het type pigment en jouw huidtype.
Pigment behandeling en laser

Hoe werkt het?

Door middel van lasertherapie wordt het teveel aan pigment in kleine deeltjes opgebroken, welke vervolgens door het lichaam (via je lymfen) worden afgevoerd. Na de behandeling zal het pigment eerst iets donkerder kleuren en in enkele dagen tot een week na de behandeling zal de eerste reactie wegtrekken. Na 4 weken zien we het uiteindelijke resultaat van de behandeling en kan een eventueel vervolg gepland worden.
N

PicoSure lasertechniek

Het Lasercentrum voert met de PicoSure laser nieuwste techniek uit op het gebied van het verwijderen van pigmentvlekken. De PicoSure laser werkt met een extreme korte pulsduur; in picoseconden wordt het teveel aan pigment door een foto-akoestische reactie in zeer kleine deeltjes opgebroken, waardoor het door het lichaam zelf ‘opgeruimd’ kan worden. De behandeling is hierdoor sneller én veiliger ten opzichte van de klassieke lasers, die vooral werken met foto-thermische reacties.

Pigmentvlekken verwijderen kosten

De kosten van pigmentvlekken verwijderen zijn per situatie verschillend. Afhankelijk van het huidbeeld kunnen we bepalen welke behandelingen er nodig zijn en kunnen we een bijbehorend kostenplaatje opstellen. Dit zal voor niemand hetzelfde zijn, omdat elke huid anders is en een andere behandeling vereist. Ter indicatie vind je hieronder de prijzen van onze chemische peelings en laserbehandelingen.

Pigmentbehandeling

Tarieven van de Discovery Pico/PicoSure
BehandelingPrijs
Pigmentaties
1 plekje pigment€ 55,-
Handruggen€ 100,-
Wangen € 139,-
Voorhoofd€ 89,-
Hele gezicht€ 225,-
Hals€ 125,-
Decolleté€ 185,-
Decolleté en hals€ 275,-
Gelaat en hals€ 265,-
Gelaat, hals en decolleté€ 315,-
Melasma€,-
Mela Peel Treatment€ 289,-
Mela Peel Forte€ 289,-
Grotere en/of meerdere gebiedenin overleg

Pigment verwijderen bij Het Lasercentrum

Laat je je pigment verwijderen bij Het Lasercentrum, dan weet je zeker dat je in goede handen bent. Wij luisteren graag naar jouw wensen en gaan altijd voor het beste resultaat. Dat betekent dat je kunt rekenen op een behandeling op maat! Iedere huid is anders en vereist een andere behandeling. Met onze meer dan 25 jaar ervaring weten we precies wat het beste effect heeft op jouw huid.

N

Het beste resultaat

Omdat wij werken met de beste lasers ter wereld, leveren wij het beste resultaat.

N

Scherpe prijzen

Wij streven naar een goede prijs kwaliteit verhouding. Niemand betaalt bij ons te veel.
N

Meer dan 25 jaar ervaring

Het lasercentrum is al vanaf 1994 het vertrouwde adres voor tattooverwijdering.

Altijd een locatie bij jou in de buurt

Met Het Lasercentrum hoef je nooit ver te reizen voor een professionele laserbehandeling. Laser ontharen is gemakkelijk en snel in te plannen! Met meer dan 200 locaties door heel Nederland zit er altijd wel één van onze studio’s dichtbij jou. Neem dus vrijblijvend contact met ons op als je meer wil weten over laserontharing, of plan direct een afspraak in voor een gratis intake. We zien je graag in één van onze behandelcentra!

N
Het beste resultaat
N
Scherpe prijzen
N
Meer dan 25 jaar ervaring

Afspraak maken?

Plan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Vul het formulier in en we bellen je zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken.
Of bel zelf naar: 085-0212 404

Voeg een foto toe ter verduidelijking

Wat klanten ons vertellen over hun pigmentbehandeling

review van 5 sterren

Geweldige service en wat een lieve mensen. Ze hebben kennis van zaken en nemen de tijd om het toe te lichten. Ik kan het iedereen aanraden!

J. uit Amsterdam

review van 5 sterren

Zeer professionele mensen, alle klinieken werkelijk zeer modern ingericht en aardige mensen met verstand van zaken.! Echt een dikke 10!
Ben blij dat ik voor dit laser centrum heb gekozen…..

E. de Haan

review van 5 sterren

Er is zeer moderne en hoogwaardige apparatuur aanwezig om zo tot een perfect eindresultaat te komen.
Er wordt goed geadviseerd, goede service en zeer vriendelijke omgang.

R. uit Helmond

Veelgestelde vragen

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid, vaak veroorzaakt door een overproductie van pigment.

Lees meer over het ontstaan van pigmentvlekken

Kun je pigmentvlekken voorkomen?

In sommige gevallen worden mensen met pigmentvlekken geboren of ontstaan ze door een onderliggende ziekte of ontsteking. Deze pigmentvlekken kun je niet voorkomen. Je kunt wel je huid beschermen met zonnebrandcrème om de kans op pigmentvlekken te verkleinen. Niet alleen in de zomer, want ook in de lente, herfst en winter kan de zon je huid beschadigen

Hoe werkt een laserbehandeling om pigmentvlekken te verwijderen?

Op de plek waar teveel pigment is geproduceerd (hyperpigmentatie) breekt de laser pigmentdeeltjes op. Deze kan jouw lichaam zelf afvoeren.

Lees meer over de behandeling

Is een laserbehandeling pijnlijk?

Voor het verwijderen van pigmentvlekken gebruiken wij de moderne Picosure laser. Deze laser is zo snel dat het pigment niet verhit wordt. De behandeling is hierdoor niet alleen super effectief, het is ook nog eens veiliger en geheel pijnloos.

Lees meer over de kosten van kalknagels laseren

Hoeveel laserbehandelingen heb je nodig om pigmentvlekken te verwijderen?

Dit is afhankelijk van je huidtype. Gemiddeld zijn er één tot vier behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Houd er rekening mee dat de pigmentvlekken na de behandeling eerst donkerder kunnen worden, deze reactie moet na enkele dagen tot een week weggetrokken zijn.

Wanneer zie je resultaat?

Het resultaat is na vier weken zichtbaar. Dan kijken we meteen of er een vervolgbehandeling nodig is.

Wat kost pigmentvlekken verwijderen met een laserbehandeling?

Omdat wij gebruik maken van de efficiëntste lasers zijn er minder behandelingen nodig. Hierdoor zijn laserbehandelingen bij Het Lasercentrum voordelig. De kosten zijn afhankelijk van de omvang en plaats van de pigmentvlekken. Je kunt bij ons al terecht voor een laserbehandeling voor € 85,-.

Lees meer over de kosten van de laserbehandeling voor pigmentvlekken

Wordt pigmentvlekken verwijderen door je zorgverzekering vergoed?

In veel gevallen wel, maar dit is afhankelijk van je zorgverzekering. Check hiervoor je polis.