Couperose behandeling

Couperose is een ongevaarlijke, maar toch een onprettige aandoening. Dat komt omdat het vooral voorkomt in het gezicht, de hals en/of het decolleté, waardoor het vaak in het zicht zit en jij je er behoorlijk onzeker over kunt gaan voelen. Gelukkig hebben we bij Het Lasercentrum een uitstekende couperose behandeling; met een laserbehandeling kunnen zorgen dat je snel van je couperose af komt. Ontdek wat zo’n behandeling voor jou kan doen!

Snel van je couperose af, met de beste lasers

Geschikt voor gezicht, hals, decolleté of benen
Nauwkeurige, nagenoeg pijnloze behandeling
Gemiddelde klantbeoordeling 9,4

Hoe ontstaat couperose?

Couperose ontstaat door verzwakte vaatwanden en komt vooral vanaf het dertigste levensjaar voor bij mensen met een lichte huidskleur. Dat komt omdat bloedvaten door de jaren heen hun elasticiteit verliezen. Door erfelijke factoren kan dit proces bij de één sneller verlopen dan bij een ander. Ook zwangerschappen, roken, medicatie en andere factoren kunnen bijdragen aan de vorming van couperose.

Erfelijke vatbaarheid

Zwangerschap

Roken

Medicatiegebruik

Alcoholgebruik

Overmatige blootstelling aan de zon

Is een couperose behandeling noodzakelijk?

Couperose is volkomen onschuldig. Mensen vinden het over het algemeen niet mooi, en storen zich aan de kleine gekleurde vaatjes. Hoewel het onschuldig is, is het wel een aandoening van de huid die niet vanzelf weggaat! Wil je dus dat het verdwijnt, dan is een zorgvuldige behandeling van couperose wel noodzakelijk.

Door verschillende oorzaken kunnen deze vaatjes, ook wel teleangiëctastieën genoemd, ook verergeren. Soms blijft de situatie jaren stabiel, maar de vaatjes kunnen door diverse omstandigheden ook vermeerderen of uitbreiden naar andere gebieden. Een couperose behandeling met de lasertechnieken van Het Lasercentrum is dan dé manier om couperose te verminderen.

Hoe werkt onze couperose behandeling?

Tijdens een couperose behandeling gaan we ontsierende vaatjes voor je verwijderen of met behulp van laser- en camouflagetherapie. Hiervoor maken we gebruik van een IPL-systeem op de Discovery Pico laser. We kunnen hiermee zeer gedetailleerd en nagenoeg pijnloos werken. Met iedere behandeling zul je merken dat de vaatjes minder zichtbaar worden.

Na de standaard couperose behandeling kan jaarlijks onderhoud nodig zijn. Hiermee voorkomen we dat de couperose zich op andere plekken uitbreidt. Ook kan camouflagetherapie door een huidtherapeut een prettige aanvulling zijn om vervelende vaatjes te verbergen.

Ook voor berkentakjes op de benen

Opvallend gekleurde vaatjes komen voor op veel plekken op het lichaam. Berkentakjes op de benen zijn een andere ergernis voor veel mensen: deze roodpaarsige dunne vaatjes trekken kort weg als je erop drukt, maar verschijnen snel daarna alweer als de vaten zich weer vullen. Deze vaatjes worden ook wel ‘besenreiser varices’ genoemd.
Ook berkentakjes op de benen kunnen we goed behandelen met lasertherapie. Voor deze vorm van couperose behandeling werken we met de Nd-YAG 1064nm laser in combinatie met een koelingssysteem, waardoor dit ook nagenoeg pijnloos is. Gemiddeld zijn er 2 tot 4 behandelingen nodig om berkentakjes op de benen te laten verdwijnen.
Laser

Couperose behandeling kosten

Wat een couperose behandeling in jouw geval gaat kosten, is afhankelijk van de grootte van het aangetaste gebied en het aantal behandelingen dat er nodig is om de vaatjes volledig te laten verdwijnen. Ter indicatie vind je hieronder de prijs van een couperose behandeling per aandachtsgebied.

Benieuwd wat een couperose behandeling in jouw situatie gaat kosten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek, dan kunnen we je hier meer duidelijkheid over geven.

Prijzen couperose behandeling

Altijd het beste resultaat

Wij werken met de beste lasers ter wereld

25 jaar ervaring

Al vanaf 1994 het vertrouwde adres voor je laserbehandeling.

Scherpe prijzen

Een goede behandeling hoeft niet duur te zijn. Wij bewijzen het!

Couperose

(SRA & Lumecca)
GebiedPrijs
1 vaatje couperose / spider naevi€ 55,-
Neus€ 75,-
Wangen€ 139,-
Neus en Wangen€ 149,-
Hele gezicht € 225,-
Laser

Couperose behandeling voor en na

De meeste mensen zijn positief verrast over het resultaat van hun couperose behandeling. De vervelende vaatjes die ze als vanzelfsprekend onderdeel van hun gelaat of hals waren gaan zien, zijn ineens verdwenen en er komt een effen, gezonde huid voor in de plaats. Dat is een hele andere aanblik! De vaatjes zijn als het goed is, voorgoed verdwenen. Soms wordt er aangeraden om een jaarlijkse herhaalbehandeling in te plannen, zodat de couperose geen kans krijgt om (op andere plekken) terug te komen.

Klantverhalen

Couperose behandeling ervaringen

Wat klanten van hun couperose behandeling bij Het Lasercentrum vonden, is terug te vinden in onze positieve klantreviews. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,4 en daar zijn we erg trots op! Gelukkig wilden een aantal klanten hun couperose behandeling ervaringen ook persoonlijk met ons delen. We laten hen graag zelf aan het woord!

review van 5 sterren

Snelle en deskundige behandeling, het centrum oogt netjes en verzorgd. Ik ben zeer tevreden over de behandeling en het advies.

T. uit Eindhoven

review van 5 sterren

Eindelijk een bedrijf wat oog heeft voor de klant. Zeer klantvriendelijk, niets moet alles mag.

R. Janssen

review van 5 sterren

Zeer nette kliniek. Goede uitleg over de behandeling en opties. Na de intake gelijk de eerste behandeling. Zeer tevreden en zeker een aanrader

C. Overduin

Wordt een couperose behandeling vergoed?

Omdat het om een cosmetische behandeling gaat, wordt de behandeling van couperose door de meeste zorgverzekeraars niet vergoed. Toch zijn er uitzonderingen. Het loont natuurlijk altijd om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar, om te kijken of deze een couperose behandeling wel vergoedt. Bespreek jouw wensen dus met iemand van jouw zorgverzekeraar en bekijk wat er mogelijk is op het gebied van vergoedingen!

Vrijblijvend intakegesprek

Ben je geïnteresseerd in een couperose behandeling? Vraag dan direct een vrijblijvend intakegesprek aan. Tijdens dit eerste consult stellen we een persoonlijk behandelplan voor jou op, waarbij we kijken naar jouw huid en jouw wensen bespreken. Dankzij onze effectieve behandelmethoden kunnen we een succesvolle aanpak garanderen en ben je snel van de couperose af!

Afspraak maken?

Plan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Vul het formulier in en we bellen je zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken.
Of bel zelf naar: 085-0212 404

Voeg een foto toe ter verduidelijking