Couperose behandeling

Couperose is een ongevaarlijke, maar toch een onprettige aandoening. Dat komt omdat het vooral voorkomt in het gezicht, de hals en/of het decolleté, waardoor het vaak in het zicht zit en jij je er behoorlijk onzeker over kunt gaan voelen. Bij Het Lasercentrum hebben we gelukkig dé oplossing; met een laserbehandeling kunnen wij jouw couperose behandelen waardoor je er snel van af kunt zijn.

• Snel van couperose af
• Nauwkeurig en nagenoeg pijnloos
• Eenvoudige couperose behandeling
• Ook camouflagetherapie mogelijk

Hoe ontstaat couperose?

De aandoening couperose wordt veroorzaakt door verzwakte vaatwanden en komt vooral voor vanaf het dertigste levensjaar bij mensen met een lichte huidskleur. Dat komt omdat bloedvaten door de jaren heen hun elasticiteit verliezen. Door erfelijke factoren kan dit proces bij de één sneller verlopen dan bij een ander. Ook zwangerschappen, roken en medicatie kunnen bijdragen aan de vorming van couperose.

Het gaat niet vanzelf weg!

Couperose is volkomen onschuldig. Meestal treedt het op vanaf het dertigste levensjaar. Erfelijkheid kan hierbij een rol spelen, maar ook medicatiegebruik, overmatige blootstelling aan de zon, temperatuurschommelingen en alcoholgebruik kunnen deze vaatjes, ook wel teleangiëctastieën genoemd, veroorzaken of verergeren. Hoewel het onschuldig is, is het wel een aandoening van de huid die niet vanzelf weg gaat! Soms blijft het jaren stabiel, maar vaatjes kunnen door diverse omstandigheden ook verergeren of uitbreiden naar hals- of décolletégebied. Een couperose behandeling met de lasertechnieken van Het Lasercentrum is genoodzaakt om couperose te verminderen. 

Afspraak maken?

Plan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Vul het formulier in en we bellen je zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken.
Of bel zelf naar: 085-0212 404

Voeg een foto toe ter verduidelijking

review van 5 sterren

Snelle en deskundige behandeling, het centrum oogt netjes en verzorgd. Ik ben zeer tevreden over de behandeling en het advies.

T. uit Eindhoven

review van 5 sterren

Eindelijk een bedrijf wat oog heeft voor de klant. Zeer klantvriendelijk, niet moet alles mag.

R. Janssen

review van 5 sterren

Zeer nette kliniek. Goede uitleg over de behandeling en opties. Na de intake gelijk de eerste behandeling. Zeer tevreden en zeker een aanrader.

C. Overduin

Prijzen

Vaatbehandeling

Tarieven van de Elite
GebiedPrijs
Bovenlip€ 70,-
Hals € 125,-
Neus€ 130,-
Wangen€ 150,-
Gelaat€ 195,-
Decolleté€ 195,-
Hals en decolleté€ 275,-
Spider naevus€ 65,- (+ € 15,- per vaatje)
Enkele beenvaatjesv.a. € 95,-
Gehele benenv.a. € 190,-

Ontsierende beenvaten

Bij Het Lasercentrum kun je ook terecht voor de behandeling van ontsierende beenvaten. Dit wordt ook wel besenreiser varices of berkentakjes genoemd. Het zijn zichtbare rode/paarsige dunne vaatjes op de benen. Wanneer je hier kort op drukt, zie je dat deze kort wegtrekken en de vaten zich hierna weer vullen. Deze kleine spatadertjes kun je bij Het Lasercentrum laten behandelen door middel van de Nd-YAG 1064nm laser. Je kunt bij ons ook altijd terecht voor een gratis consultgesprek. De huidtherapeut zal dan beoordelen of wij je kunnen helpen.

Oorzaak van beenvaten

Besenreiser varices ontstaan doorgans spontaan. Ze kunnen ontstaan doordat je eventueel ook last hebt van het diepere systeem, de zogenoemde spatader. Doordat het diepere systeem slechter functioneert kunnen er ook zichtbare ontsierende vaatjes aan het oppervlak ontstaan. Zwangerschap en bijvoorbeeld een staand beroep zijn bekende oorzaken. Door druk op de vaten zullen de vaatwanden verzwakken, waardoor ze gaan uitstaan en zichtbaar worden aan het huidoppervlak. Deze vaatjes hebben hun werking verloren, waardoor ze veilig behandeld kunnen worden. Deze fijne vaatjes zullen niet vanzelf wegtrekken en zullen in de regel in de loop van de jaren alleen maar kunnen verergeren.

Laserbehandeling beenvaten

Bij Het Lasercentrum werken we met de Nd-YAG 1064nm laser, de meest effectieve laser voor de behandeling van ongewenste beenvaten. Wij werken met een koelingssysteem, waardoor de behandeling goed wordt verdragen door de patiënt/cliënt. Afhankelijk van de ernst zal de huidtherapeut een gepast behandelplan voor je opstellen. Gemiddeld zullen er 2 tot 4 behandelingen nodig zijn.

De nieuwste techniek

Bij het Lasercentrum wordt gewerkt met de allernieuwste techniek om couperose te behandelen. Door middel van een IPL systeem op de Discovery Pico laser, worden ontsierende bloedvaatjes en diffuse roodheid aangepakt. Wanneer je klaar bent met de behandelingen kan jaarlijks onderhoud nodig zijn, om de uitbreiding van couperose tegen te gaan. Daarnaast is camouflagetherapie door de huidtherapeut een aanvulling om de ontsierende vaatjes te verbergen.

Wat kun je zelf doen?

Wat je zelf kunt doen om de uitbreiding van de ontsierende vaatjes in de hand te houden, is het vermijden van grote temperatuurschommelingen en de huid goed beschermen tegen zonlicht. Het gebruik van zonnebrandcrème is dan ook ten zeerste aan te raden (ook in de winter!). Ook het verminderen van alcoholgebruik kan hier in bijdragen. Bij temperatuurschommelingen kun je denken aan het bezoeken van de sauna of wintersport.

Vrijblijvend intakegesprek

Ben je geïnteresseerd in een couperose behandeling? Vraag dan direct een vrijblijvend intakegesprek aan. Tijdens dit eerste consult stellen we een persoonlijk behandelplan voor jou op, waarbij we kijken naar jouw huid en jouw wensen bespreken. Dankzij onze effectieve behandelmethoden is succes te garanderen en ben je snel van de couperose af!

N

Professionele studio

N

Behandeling met de beste lasers van Europa

N

Nagenoeg pijnloze behandeling door moderne technieken

N

Vakkundig opgeleid personeel

N

Persoonlijk behandelplan

N

Het beste resultaat voor de laagste prijs

Altijd een locatie bij jou in de buurt

Met Het Lasercentrum hoef je nooit ver te reizen voor een professionele laserbehandeling. Laser ontharen is gemakkelijk en snel in te plannen! Met meer dan 200 locaties door heel Nederland zit er altijd wel één van onze studio’s dichtbij jou. Neem dus vrijblijvend contact met ons op als je meer wil weten over laserontharing, of plan direct een afspraak in voor een gratis intake. We zien je graag in één van onze behandelcentra!

N
Het beste resultaat
N
Scherpe prijzen
N
Meer dan 25 jaar ervaring