Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet tussen of toch meer advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Alles over tattoo verwijderen

Alles over laserontharing

Alles over kalknagels

Alles over pigmentvlekken

Laserbehandeling van tatoeage

Alles over tattoo verwijderen

Waarom een tattoo verwijderen?

Wil jij je tattoo verwijderen, om welke reden dan ook, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het maakt niet uit wat de reden is. Past het niet bij jouw huidige carrière? Denkbeelden? Of vind je het gewoonweg niet meer mooi? Geen probleem. Wij verwijderen de tattoo zonder oordeel. Het is immers jouw lichaam.

Hoe kun je een tattoo verwijderen?

Je kunt tatoeages verwijderen met een operatie of een laserbehandeling. Beide manieren kennen hun eigen voor- en nadelen.

Kun je een tattoo ook deels verwijderen?

Jazeker! Sterker nog, we werken regelmatig samen met tattoo artists aan cover-up tattoos. Samen bepalen we de delen die verwijdert moeten worden voor het mooiste resultaat.

Welke lasers gebruiken we om tattoos te verwijderen?

Voor het verwijderen van tattoos gebruiken wij de PicoSure laser en de Discovery PICO laser.

Is een tattoo verwijderen pijnlijk?

Dankzij onze toplasers is de behandeling nagenoeg pijnloos. Daarnaast gebruiken we tijdens de behandeling koude lucht die jouw huid koelt. Hierdoor wordt het nóg minder gevoelig en blijft je huid rustig.

Wat kost een tattoo verwijderen?

De kosten zijn uiteraard afhankelijk van jouw tattoo. Dit kan al vanaf € 55,-. Bekijk onze prijslijst om een inschatting te maken wat het verwijderen van jouw tattoo zal kosten.

Bekijk onze prijslijst

Wanneer zie je resultaat?

Omdat wij de beste lasers gebruiken, kun je in vergelijking met reguliere lasers snel resultaat verwachten. Daarnaast is het resultaat veel mooier! Hoe lang de behandeling duurt is afhankelijk van jouw tattoo. Houd er rekening mee dat wanneer meerdere behandelingen nodig zijn, we telkens 8 weken rust plannen tussen de behandelingen. Zo kan jouw lichaam goed herstellen en de inkt afvoeren.

Lees meer over het resultaat van onze laserbehandeling tattoo verwijderen

Haar weglaseren

Alles over laserontharing

Vanaf welke leeftijd mag je laserontharing ondergaan?

In principe passen we laserbehandelingen toe vanaf 16 jaar. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan heb je toestemming nodig van een ouder/verzorger.

Is laserontharing alleen voor vrouwen?

Zeker niet! Iedereen kan last hebben van ongewenst haar dat we niet meer weg willen scheren of harsen.

Is laserontharing geschikt voor het hele lichaam?

Onze laserbehandelingen zijn geschikt voor het hele lichaam. Dus zowel voor je gezicht als je armen, benen, rug, borst en de rest! Bovenaan deze pagina kun je meer informatie vinden over laserontharing van specifieke lichaamsdelen.

Welke lasers worden gebruikt bij laserontharing?

Bij Het Lasercentrum gebruiken we de nd-YAG laser (1064nm) en/of de Alexandrite laser (755nm), de gouden standaard op het gebied van laserontharing. Met deze twee lasers kunnen we alle huidtypes behandelen.

Lees meer over de lasers die we gebruiken bij laserontharing

Hoeveel behandelingen zijn nodig voordat je resultaat ziet?

Gemiddeld zijn er ongeveer 6 tot 8 behandelingen nodig om alle haartjes te kunnen verwijderen.

Hoef je écht niet meer te scheren of waxen?

De haarzakjes worden verbrand, zodat er geen haar weer uitgroeit. Je hoeft dus écht niet meer te scheren of harsen. Is laserontharing dan definitief? We raden je aan om jaarlijks terug te komen voor een behandeling, om eventuele nieuwe haartjes te verwijderen.

Is laserontharing pijnlijk?

De pijn die je voelt wordt omschreven als een elastiekje dat tegen je huid wordt geschoten. Het is dus licht gevoelig, maar niet pijnlijk.

Wat kost laserontharing?

Een laserontharingsbehandeling is al mogelijk vanaf € 45,-. Bekijk de volledige prijslijst voor meer informatie.

Wordt laserontharing vergoed?

Laserontharing wordt vaak vergoed als het om gezichtshaar gaat. Check dit bij je zorgverzekeraar. Vaak is het dan van belang dat je de laserontharing ondergaat bij een geregistreerde therapeut. Onze therapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staan in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je kunt dus altijd bij ons terecht.

Lees meer over vergoeding bij laserontharing

Is laserontharing schadelijk?

Laserontharing is niet schadelijk, wanneer je dit op de goede manier doet. Het Lasercentrum is een professionele kliniek waar alleen HBO huidtherapeuten met de beste medische lasers werken. Daarnaast zorgen we ervoor dat je altijd terecht kunt in ruime kamers met optimale luchtafzuiging. Je bent dus verzekerd van een goede én veilige laserbehandeling.

Lees meer over vergoeding bij laserontharing

Laserbehandeling kalknagel

Alles over kalknagels

Wat zijn kalknagels?

Kalknagels zijn dikke, witte en vaak vervormde nagels, aangetast door een schimmel. Daarom wordt een kalknagel ook wel schimmelnagel genoemd.

Kun je kalknagels voorkomen?

Je kunt de kans op het ontstaan van kalknagels verkleinen door bijvoorbeeld je teennagels regelmatig te klippen, iedere dag schone (heet gewassen) sokken te dragen, je voeten goed af te drogen nadat ze nat zijn geworden en slippers te dragen in openbare vochtige ruimtes. Meer weten?

Lees alles over kalknagels voorkomen

Waarom zou je kalknagels laseren?

Tijdens de laserbehandeling van kalknagels, wordt de bacterie die de kalknagel veroorzaakt met een laser van 60 graden gedood. Dit is dus een zeer effectieve methode, in tegenstelling tot crèmes en druppels. Het voordeel ten opzichte van medicatie is dat je nooit last hebt van vervelende bijwerkingen.

Wat kost kalknagels laseren?

Een laserbehandeling voor één nagel kost € 35,-. Zijn er meer nagels die gelaserd moeten worden? Bij twee tot vier nagels betaal je € 20,- per nagel en bij vijf of meer nagels nog maar € 16,50 per nagel.

Lees meer over de kosten van kalknagels laseren

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Dit is afhankelijk van hoe ernstig je nagels zijn aangetast. Valt het mee? Dan ben je vaak na drie behandelingen al klaar. Is het ernstiger? Dan hebben we vaak vijf tot zes behandelingen nodig. Houd er rekening mee dat we tussen de afspraken één of drie maanden ruimte plannen voor herstel.

Is kalknagels verwijderen met laserbehandeling pijnlijk?

De laser dood de bacterie met een temperatuur van 60 graden. Zelf voel je een fractie van de warmte, maar het doet zeker geen pijn.

Acne vermindering/verbetering

Alles over acne

Wat is acne?

Heb je acne, ook wel bekend als jeugdpuistjes? Dan zijn talgkliertjes in je huid ontstoken. Je ziet uitslag, met name op je voorhoofd en kin, en mee-eters en pukkels worden zichtbaar. Hormonen kunnen hier een grote rol in spelen. Daardoor zie je het vaak in de puberteit en spreken we ook wel van jeugdpuistjes.

Kun je acne ook behandelen?

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Littekens kun je niet helemaal voorkomen, maar met de juiste behandeling kun je je huid wel verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan peelings die ervoor zorgen dat je talgklieren minder snel verstopt raken en ontsteken.

Lees meer over de behandeling van acne

Hoe ontstaan acne littekens?

De ontstekingen in je huid kunnen littekens achterlaten, zoals putjes, deukjes of gaatjes. Daarnaast blijven na de ontsteking vaak nog vele maanden rode en paarse vlekjes achter.

Hoe werkt de laserbehandeling van acne littekens?

Acne littekens kunnen we met een laser behandelen. De laser creëert “micro-explosies” in je huid, waardoor jouw cellen zich herstellen en collageen wordt gestimuleerd. Dit is een natuurlijk eiwit dat je huid steviger maakt.

Welke laser gebruiken wij voor het verwijderen van acne littekens?

We gebruiken hiervoor zowel de PicoSure als de Discovery Pico laser. Dit zijn de beste lasers van Europa.

Wordt de behandeling van acne littekens vergoed?

Dit is afhankelijk van jouw zorgverzekeraar. Bekijk je zorgverzekeringspolis of de behandeling (eventueel gedeeltelijk) vanuit jouw basisverzekering of een aanvullende verzekering vergoed wordt.

Pigment behandeling en laser

Alles over pigmentvlekken

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid, vaak veroorzaakt door een overproductie van pigment.

Lees meer over het ontstaan van pigmentvlekken

Kun je pigmentvlekken voorkomen?

In sommige gevallen worden mensen met pigmentvlekken geboren of ontstaan ze door een onderliggende ziekte of ontsteking. Deze pigmentvlekken kun je niet voorkomen. Je kunt wel je huid beschermen met zonnebrandcrème om de kans op pigmentvlekken te verkleinen. Niet alleen in de zomer, want ook in de lente, herfst en winter kan de zon je huid beschadigen

Hoe werkt een laserbehandeling om pigmentvlekken te verwijderen?

Op de plek waar teveel pigment is geproduceerd (hyperpigmentatie) breekt de laser pigmentdeeltjes op. Deze kan jouw lichaam zelf afvoeren.

Lees meer over de behandeling

Is een laserbehandeling pijnlijk?

Voor het verwijderen van pigmentvlekken gebruiken wij de moderne Picosure laser. Deze laser is zo snel dat het pigment niet verhit wordt. De behandeling is hierdoor niet alleen super effectief, het is ook nog eens veiliger en geheel pijnloos.

Lees meer over de kosten van kalknagels laseren

Hoeveel laserbehandelingen heb je nodig om pigmentvlekken te verwijderen?

Dit is afhankelijk van je huidtype. Gemiddeld zijn er één tot vier behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Houd er rekening mee dat de pigmentvlekken na de behandeling eerst donkerder kunnen worden, deze reactie moet na enkele dagen tot een week weggetrokken zijn.

Wanneer zie je resultaat?

Het resultaat is na vier weken zichtbaar. Dan kijken we meteen of er een vervolgbehandeling nodig is.

Wat kost pigmentvlekken verwijderen met een laserbehandeling?

Omdat wij gebruik maken van de efficiëntste lasers zijn er minder behandelingen nodig. Hierdoor zijn laserbehandelingen bij Het Lasercentrum voordelig. De kosten zijn afhankelijk van de omvang en plaats van de pigmentvlekken. Je kunt bij ons al terecht voor een laserbehandeling voor € 85,-.

Lees meer over de kosten van de laserbehandeling voor pigmentvlekken

Wordt pigmentvlekken verwijderen door je zorgverzekering vergoed?

In veel gevallen wel, maar dit is afhankelijk van je zorgverzekering. Check hiervoor je polis.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Of toch meer advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

N

Professionele studio

N

Behandeling met de beste lasers van Europa

N

Nagenoeg pijnloze behandeling door moderne technieken

N

Vakkundig opgeleid personeel

N

Persoonlijk behandelplan

N

Het beste resultaat voor de laagste prijs

Maak een afspraak bij jou in de buurt (200+ locaties)

Wij hebben meer dan 200 locaties door heel Nederland. Zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt!