Zijn pigmentvlekken gevaarlijk

In principe zijn pigmentvlekken niet gevaarlijk. Denk bijvoorbeeld aan ‘ouderdomsvlekken’, een zwangerschapsmasker of pigmentvlekken die door beschadigingen van de huid zijn ontstaan. Houd ze wel goed in de gaten. Veranderen de pigmentvlekken? Jeuken ze of komt er bloed uit? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

Daarnaast kan het natuurlijk voorkomen dat jij je persoonlijk aan jouw pigmentvlekken stoort. Wanneer je daar last van hebt zijn ze gemakkelijk te behandelen met bijvoorbeeld onze PicoSecure laser of een chemische peeling.

Moedervlekken

Ook moedervlekken zijn in wezen pigmentvlekken. Hierbij vindt namelijk ook een ophoping van pigment plaats. Moedervlekken zijn soms onrustig. In principe is dit nog steeds onschuldig, maar onrustige moedervlekken kunnen zich ontwikkelen tot melanoom. Dit is een pigmentkankercel in de huid. Houd moedervlekken dus altijd goed in de gaten.

ABCDE methode

Waar moet je op letten bij onrustige moedervlekken? Om dit te kunnen onthouden is een handig ezelsbruggetje bedacht, namelijk ABCDE. Hierbij staat elke letter voor een kenmerk van een melanoom:

  • Asymmetry: een melanoom groeit asymmetrisch
  • Border: de rand wordt onregelmatiger en onduidelijker
  • Colour: de kleur of kleursamenstelling van de moedervlek verandert
  • Diameter: grote moedervlekken zijn vaker verdacht dan kleine, zeker als ze toenemen
  • Evolution: melanomen veranderen vaak in korte tijd, denk hierbij aan aan enkele maanden

Voldoet jouw moedervlek aan één of meerdere bovenstaande kenmerken? Raadpleeg dan altijd jouw huisarts.

Pigmentvlekken mentaal gevaarlijk?

Jij bent mooi zoals je bent. Een pigmentvlek kan jou juist extra bijzonder maken en daarmee prachtig. Het is aan jou om dat te beoordelen. We hopen natuurlijk dat jij je prettig voelt in je eigen huid, maar merken dat het regelmatig voorkomt dat een pigmentvlek dat kan saboteren. Met name als het gaat om pigmentvlekken die er eerst niet waren, zoals een zwangerschapsmasker of ‘ouderdomsvlekken’ in het gezicht of op andere zichtbare plaatsen.
Merk je dat dit bij jou het geval is? Ben je bijvoorbeeld met make-up en moeite pigmentvlekken aan het verbergen of heeft de pigmentvlek gevolgen voor jouw zelfbeeld en sociale gedrag? Dan vinden we dat zonde en helpen we je er graag vanaf, zodat jij weer zelfverzekerd kunt stralen in jouw prachtige huid.

Vrijblijvend intakegesprek

Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Dan bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden van onze behandelingen. Op basis daarvan kunnen we een geheel persoonlijk behandelplan voor je opstellen voor een optimaal resultaat.

Heb je eerst nog vragen over pigmentvlekken of onze behandelingen hiervan? Schroom niet en neem contact op, dan beantwoorden we je al je vragen.

Afspraak maken?

Plan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Vul het formulier in en we bellen je zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken.
Of bel zelf naar: 085-0212 404

Voeg een foto toe ter verduidelijking

review van 5 sterren

Ik word er altijd heel vriendelijk ontvangen, en een snelle service. Het ziet er heel netjes/schoon uit, en dat zeer belangrijk.

S. uit Roosendaal

review van 5 sterren

Vriendelijk ontvangen! Duidelijke uitleg met goede tips! En het allerbelangrijkste een super resultaat!

Marcel Schouten

review van 5 sterren

Reeds enige tijd in behandeling. Ontvangst, behandeling en nazorg lopen naar volle tevredenheid. Afspraak verzetten bij verhindering ging prima. Top bedrijf.

Corien Arts

N

Professionele studio

N

Behandeling met de beste lasers van Europa

N

Nagenoeg pijnloze behandeling door moderne technieken

N

Vakkundig opgeleid personeel

N

Persoonlijk behandelplan

N

Het beste resultaat voor de laagste prijs

Maak een afspraak bij jou in de buurt (200+ locaties)

Wij hebben meer dan 200 locaties door heel Nederland. Zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt!