Acne littekens

Acne littekens kunnen ontstaan en achterblijven ten gevolge van ontstekingsreacties in de huid. Littekens in de vorm van putjes, deukjes of gaatjes in de huid kunnen erg storend zijn, en veel mensen schamen zich ervoor. Maar is er ook goed nieuws, want met speciale chemische peelings en lasertechnieken van Het Lasercentrum kunnen we deze acne littekens verwijderen op een weinig ingrijpende manier! Laat jouw acne littekens jouw leven niet bepalen en kies voor een professionele behandeling in één van onze vele studio’s in Nederland.

Acne en acne littekens effectief verwijderen
In slechts enkele behandelingen een gladde huid
Gemiddeld beoordeeld met een 9.4!
De beste lasers van Europa

Acne littekens effectief behandelen

Nadat de ontstekingen zijn verdwenen, blijven gedurende vele maanden rode/paarse vlekjes zichtbaar op de plekken waar de ontstekingen hebben gezeten. Ook verkleuringen in de huid, die donkerder geworden zijn door de blootstelling aan uv-straling, kunnen behandeld worden met de laser. Deze kunnen ook vanzelf minder zichtbaar worden, maar dit proces kan soms enkele jaren duren. Door de huid versneld te laten delen met behulp van een peeling of specifieke producten, wordt dit effect sneller behaald. Zo zullen de gevolgen van de ontstekingen minder lang zichtbaar zijn.

Specialist in acne littekens verwijderen

Het Lasercentrum is met haar ruime ervaring dé specialist in acne littekens verwijderen. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Je ontvangt een hoogstaande peeling of laserbehandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Ontdek wat de mogelijkheden voor jouw huid zijn in een geheel vrijblijvend adviesgesprek!

Verschillende vormen van acne littekens

Acne littekens zijn er in verschillende soorten. De meest voorkomende zijn ijspriemlittekens, appelboorlittekens en glooiende littekens. Onze huidtherapeuten kunnen iedere vorm van acne littekens voor je behandelen en verwijderen. Voor het beste resultaat vindt vooraf altijd een vrijblijvend adviesgesprek plaats. Hier wordt gekeken welke behandeling het meest geschikt is voor jouw situatie. Met behulp van lasers of een peeling wordt de huid vervolgens behandeld.

Acne littekens verwijderen: verschillende manieren

Acne littekens zijn op verschillende manieren te behandelen. Wanneer je geen last meer hebt van acne, blijven er vaak wel littekens over. Deze zijn te behandelen met behulp van peelings, maar je kunt ook kiezen voor een laserbehandeling. De huidtherapeuten in onze praktijken kijken welke behandeling het meest geschikt is voor jouw situatie. Beide zijn bedoeld om de huid flexibeler te maken en acne littekens te verwijderen.
acne littekens chemische peeling

Chemische peeling

Voor zowel de behandeling van acne zelf als voor de littekens die acne achterlaat, kunnen we het effect van chemische peelings inzetten. Hierbij wordt de vernieuwing van de huid gestimuleerd en kunnen we in enkele behandelingen de kwaliteit van je huid zichtbaar verbeteren. Het effect is tot in de diepere huidlagen merkbaar en je huid ziet er vrijwel direct gezonder, gladder, compacter, steviger, minder vet en egaler uit. En het belangrijkste: de intensiteit van acne littekens wordt sterk verminderd!

Laserbehandeling

Sommige acne littekens zijn beter te behandelen met een laserbehandeling. Zowel met de PicoSure als de Discovery Pico laser kunnen we op een veilige manier acne littekens verwijderen. Je creëert kleine micro-explosies in de huid, waarbij celregeneratie op gang komt en het collageen wordt gestimuleerd.
De laserenergie dringt diep door in het huidoppervlak, verwarmt de collageenvezels en maakt deze elastischer en steviger. Tevens worden de onderliggende huidlagen gestimuleerd om te vernieuwen. Hierdoor krijgt de huid een gladder oppervlak. Moeten we diepere acne littekens verwijderen, dan kiezen we voor een intensere lasertechniek: huidverbetering. Soms worden verschillende lasertechnieken met elkaar gecombineerd.

Prijzen behandeling acne littekens

De prijzen van het behandelen van acne littekens lopen sterk uiteen. Dit hangt niet alleen af van de behandeling die wordt gekozen, maar ook van het aantal behandelingen en de duur van iedere behandeling. Soms worden verschillende technieken met elkaar gecombineerd. In onze prijslijst vind je een overzicht van de kosten per behandeling. De kosten worden vaak vergoed door je zorgverzekeraar. Houd hier rekening mee.

Vergoed door zorgverzekeraars

Acne littekens verwijderen in het gezicht wordt in de meeste gevallen vergoed door zorgverzekeraars. Als je recht hebt op een vergoeding vanuit je (aanvullende) zorgverzekering, wordt een behandeling bij Het Lasercentrum (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar. Wil je weten of jij in aanmerking komt voor een vergoeding? Neem dan contact op met je verzekeraar en vraag naar de polisvoorwaarden.

Acne littekens verwijderen

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Die delen we graag met je. Lees hieronder de verschillende acne littekens ervaringen: allemaal unieke verhalen van mensen die blij zijn dat ze nu zonder acne verder kunnen.

review van 5 sterren

Ik heb nu meerdere behandelingen gehad en voelen goed aan. Ondanks dat het niet altijd even lekker aanvoelt, het uitdrukken van plekjes en het prikjes met naalden zijn nou eenmaal niet pijnloos. Lig ik er wel ontspannen bij. Merk ook al resultaat. Fijne aan Rosa is dat ze alles uitlegt en navraag doet: wat voor peeling ze gebruikt, vraagt na over de spullen die ik thuis gebruik en hoe ik ze gebruik. Komt professioneel over en toch gezellig.

Sanne Scholten

review van 5 sterren

Super goed geholpen bij Cosmetique Totale! Mijn huid is veel verbeterd en de huidtherapeut is prettig om door behandeld te worden. Kalm, betrokken en geeft een duidelijk beeld van wat je kan verwachten.

Esmee Berndes

review van 5 sterren

Lysette, heeft mij goed geholpen! Vanaf het begin is ze erg betrokken geweest bij mijn huidverbetering. Adviezen geven over producten en hoe ik mijn huid moet behandelen heeft ze goed gedaan, ook toen mijn huid veranderde. Na een zware medicatie voor mijn huid ben ik snel weer terug gekomen bij Lysette, omdat ik haar vertrouw met mijn (nieuwe) huid. Ze is altijd erg professioneel en handelt volgens het protocol.

Larissa Bron

FAQ

Veelgestelde vragen over acne littekens

Wat is acne?

Heb je acne, ook wel bekend als jeugdpuistjes? Dan zijn talgkliertjes in je huid ontstoken. Je ziet uitslag, met name op je voorhoofd en kin, en mee-eters en pukkels worden zichtbaar. Hormonen kunnen hier een grote rol in spelen. Daardoor zie je het vaak in de puberteit en spreken we ook wel van jeugdpuistjes.

Kun je acne ook behandelen?

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Littekens kun je niet helemaal voorkomen, maar met de juiste behandeling kun je je huid wel verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan peelings die ervoor zorgen dat je talgklieren minder snel verstopt raken en ontsteken.

Lees meer over de behandeling van acne

Hoe ontstaan acne littekens?

De ontstekingen in je huid kunnen littekens achterlaten, zoals putjes, deukjes of gaatjes. Daarnaast blijven na de ontsteking vaak nog vele maanden rode en paarse vlekjes achter.

Hoe werkt de laserbehandeling van acne littekens?

Acne littekens verwijderen kunnen we voor je doen behulp van een laser. De laser creëert kleine micro-explosies in je huid, waardoor jouw cellen zich herstellen en collageen wordt gestimuleerd. Dit is een natuurlijk eiwit dat je huid weer steviger maakt.

Met welke soort laser worden acne littekens verwijderd?

We gebruiken hiervoor zowel de PicoSure als de Discovery Pico laser. Dit zijn de beste lasers van Europa.

Wordt acne littekens verwijderen vergoed?

Dit is afhankelijk van jouw zorgverzekeraar. Bekijk je zorgverzekeringspolis of de behandeling (eventueel gedeeltelijk) vanuit jouw basisverzekering of een aanvullende verzekering vergoed wordt.

Altijd een locatie bij jou in de buurt

Met Het Lasercentrum hoef je nooit ver te reizen voor een professionele behandeling van je huid. Jouw behandeling is altijd gemakkelijk en snel in te plannen! Met meer dan 200 locaties door heel Nederland zit er altijd wel één van onze studio’s bij jou in de buurt. Neem dus vrijblijvend contact met ons op als je meer wil weten over een behandeling, of plan direct een afspraak in voor een gratis intake. We zien je graag in één van onze behandelcentra!

Professionele studio
Vakkundig opgeleid personeel

De beste lasers van Europa

Persoonlijk behandelplan
Pijnloze behandeling
Uitstekend resultaat

Afspraak maken?

Plan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Vul het formulier in en we bellen je zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken.
Of bel zelf naar: 085-0212 404

Voeg een foto toe ter verduidelijking