Pigmentbehandeling

Bij het lasercentrum helpen wij je graag af van nare pigmentvlekken. Een egale huidteint zorgt voor een jonger uitziende huid. Bij het lasercentrum hebben wij verschillende manieren om je hiermee te helpen. Hier kun je denken aan de nieuwste technieken door middel van de PicoSure laser, maar ook door middel van chemische peelings.

  • Slechts één of meerdere behandelingen nodig
  • Eenvoudige behandeling
  • Foto-akoestisch, dus zeer veilig
  • Een egalere huid

Behandeling van pigment met de PicoSure laser

Het Lasercentrum voert met de PicoSure laser nieuwste techniek uit op het gebied van het verwijderen van pigmentvlekken. De PicoSure laser werkt met een extreme korte pulsduur; in picoseconden wordt het teveel aan pigment door een foto-akoestische reactie in zeer kleine deeltjes opgebroken, waardoor het door het lichaam zelf ‘opgeruimd’ kan worden. De behandeling is hierdoor sneller én veiliger ten opzichte van de klassieke lasers, die vooral werken met foto-thermische reacties.

Door middel van lasertherapie wordt het teveel aan pigment in kleine deeltjes opgebroken, welke vervolgens door het lichaam (via je lymfe) worden afgevoerd. Na de behandeling zal het pigment eerst iets donkerder kleuren en in enkele dagen tot een week na de behandeling zal de eerste reactie wegtrekken. Na 4 weken zien we het uiteindelijke resultaat van de behandeling en kan een eventueel vervolg gepland worden. Gemiddeld zijn er 1-4 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van het type pigment en jouw huidtype.

Behandeling van pigment met een peeling

Er kan ook gekozen worden om de ongewenste pigmentvlekken te behandelen met chemische peelings. Wij werken met een verscheidenheid aan chemische peelings waardoor wij verschilende indicaties gericht kunnen aanpakken, alsmede ongewenste pigmentvlekken. Het voordeel van een behandeling met chemische peelings is dat deze toegepast wordt over bijvoorbeeld jouw gehele gezicht (of hals). Wat zorgt voor een algehele verbetering van jouw gehele gezicht. Dit zorgt al snel voor een egalere en stralendere huid. Naast de behandeling van pigment zorgen TCA peelings ook voor een aanmaak van collageen wat een verbetering zal geven aan jouw huidstructuur.

De keuze van behandeling hangt vaak af van het soort pigment en ook waar jouw wensen liggen. Dit zal de huidtherapeut graag met je bespreken tijdens een gratis consult.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid. In principe kunnen ze op elke plek van het lichaam voorkomen, maar ze komen vooral voor op de zon-beschenen delen van de huid zoals het gezicht, de handen en op de borst en décolleté. De vlekken worden veroorzaakt door een overproductie van pigment (ook wel hyperpigmentatie genoemd), wat zich uit als donkere vlekken. Pigmentvlekken komen voor bij ieder huidtype en in iedere leeftijdsgroep.

Hoe pigmentvlekken behandelen?

Gelukkig zijn pigmentvlekken tegenwoordig gemakkelijk te behandelen. Bij Het Lasercentrum kunnen we jou een behandeling op maat aanbieden, waarbij de huidtherapeut jouw huid beoordeelt en een behandelplan opstelt. Onze huidtherapeuten maken gebruik van lasertherapie, crèmes en chemische peelings

Wat voor pigmentvlekken kunnen behandeld worden?

Bij het Lasercentrum kun je terecht voor een verscheidenheid aan behandelingen van pigmentvlekken. Omdat we pigmentvlekken op verschillende manieren en met de meest geavanceerde technieken kunnen behandelen, kun je bij ons terecht voor vele verschillende soorten ongewenste pigmentvlekken:

  • Ouderdomsvlekken; ook wel Lentigo solaris/senilis genoemd
  • Melasma; ook wel zwangersschapsmasker genoemd
  • Post inflammatoire hyperpigmentaties (PIH); pigmentvlekken die ontstaan door onstekingen aan de huid (vaak gezien bij acne)

Afspraak maken?

Plan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Vul het formulier in en we bellen je zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken.
Of bel zelf naar: 085-0212 404

Voeg een foto toe ter verduidelijking

review van 5 sterren

Geweldige service en wat een lieve mensen. Ze hebben kennis van zaken en nemen de tijd om het toe te lichten. Ik kan het iedereen aanraden!

J. uit Amsterdam

review van 5 sterren

Zeer professionele mensen, alle klinieken werkelijk zeer modern ingericht en aardige mensen met verstand van zaken.! Echt een dikke 10!
Ben blij dat ik voor dit laser centrum heb gekozen…..

E. de Haan

review van 5 sterren

Er is zeer moderne en hoogwaardige apparatuur aanwezig om zo tot een perfect eindresultaat te komen.
Er wordt goed geadviseerd, goede service en zeer vriendelijke omgang.

R. uit Helmond

Prijzen

Pigmentbehandeling

Tarieven van de Discovery Pico/PicoSure
BehandelingPrijs
Pigmentaties
1-3 stuksv.a. € 85,-
3-6 stuksv.a. € 105,-
6-10 stuksv.a. € 130,-
Melasma
Gezicht€ 395,-
Voorhoofd€ 150,-
Wangen€ 170,-
Bovenlip€ 100,-
Focus
Gezicht€ 400,-
Wangen€ 250,-
Voorhoofd€ 150,-
Rond mond€ 125,-
Grotere en/of meerdere gebiedenin overleg

Pigmentvlekken verwijderen met de PicoSure laser

Onder invloed van Uv-straling ontstaat er meer pigmentaanmaak in de huid. Wanneer dit niet op een egale manier gebeurt, kan de huid een vlekkerig beeld vertonen. Dit kan door cliënten als cosmetisch storend ervaren worden. Het zorgt ervoor dat de huid ouder oogt dan hij daadwerkelijk is. Ontsierende pigmentaties kunnen op verschillende manieren worden aangepakt, waaronder met een laser. Met de PicoSure laser kan pigment prachtig worden geëgaliseerd. De PicoSure is ’s werelds eerste ongeëvenaarde picoseconde esthetische laser. Door het Focus handstuk kan er nog specifieker gewerkt worden op pigmentstoornissen en zo op een nauwkeurige wijze pigmentvlekken verwijderen.

Pigmentatie behandelen

Hypopigmentaties zijn vlekken die lichter zijn dan de eigen huidskleur doordat het aanwezige pigment lager ligt dan elders gebruikelijk is in de huid. Dit kan een symptoom zijn van bepaalde huidziekten zoals vitiligo.

Hyperpigmentatie kan binnen de praktijk op diverse manieren behandeld worden, waaronder chemische peelings, producten of lasertherapie. De pico laser is hier ook uitermate geschikt voor. De pigmentcellen worden door middel van een foto akoestische reactie uit elkaar gebroken en door het lichaam zelf afgevoerd. Een egalere huid oogt tenslotte ook jong.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen voor pigmentvlekken verwijderen verschilt per persoon, omdat dit afhankelijk is van je huidtype en de mate waarin je pigmentvlekken hebt. Gemiddeld zijn er ongeveer 1 tot 4 behandelingen nodig om jouw huid weer mooi egaal te maken. De behandeling duurt niet lang, maar heeft wel even tijd nodig om optimaal zichtbaar te zijn. Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek om te kijken hoeveel behandelingen jij nodig hebt.

Vergoed door je verzekeraar

Een aantal huidbehandelingen wordt vergoed door zorgverzekeraars. Ook de behandeling van pigmentvlekken komt hier in veel gevallen voor in aanmerking. Afhankelijk van je (aanvullende) zorgverzekering wordt de behandeling deels of zelfs in zijn geheel vergoed. Raadpleeg de polis van jouw zorgverzekeraar om te kijken of dit ook voor jou geldt.

N

Het beste resultaat

Omdat wij werken met de beste lasers ter wereld, leveren wij het beste resultaat.

N

25 jaar ervaring

Het lasercentrum is al vanaf 1994 het vertrouwde adres voor tattooverwijdering.

N

Scherpe prijzen

Wij streven naar een goede prijs kwaliteit verhouding. Niemand betaalt bij ons te veel.

Maak een afspraak bij jou in de buurt

Eindhoven

Ceramlaan 10

Breda

Paardeweide 22 a/b

Zoetermeer

Schoutenhoek 82

Update Lasercentrum

Wij mogen weer behandelen, maar wel met aangepaste regels.
Let op de volgende punten >

Cookie toestemming

De cookies zijn noodzakelijk om de website goed draaiende te houden.

Privacy policy | sluiten
Instellingen