Is laserontharing schadelijk?

Soms hoor je zorgelijke verhalen over laserbehandelingen die brandwonden veroorzaken of waarbij je schadelijke stoffen inademt. Dit komt voor, dus het is niet zo vreemd dat je je afvraagt of laserontharing schadelijk is. Het antwoord op deze vraag is simpel:
Laserontharing is niet schadelijk, mits je dit in de juiste professionele kliniek laat doen.

informatie icoon laserbehandeling

Is laserontharing schadelijk voor je huid?

Bij veilig laserontharen spelen allerlei factoren een rol. Ten eerste moet de specialist verstand van zaken hebben. Omdat we met hele hoge temperaturen werken kan dit schadelijk zijn voor je huid. Ons team bestaat uitsluitend uit HBO huidtherapeuten. Zij weten alles over de huid en weten hierdoor precies waar ze op moeten letten om veilig te kunnen ontharen.
Daarnaast maken onze huidtherapeuten als enige in Europa gebruik van de allerbeste lasers. Op basis van jouw huidtype bepalen zij welke laser het meest geschikt is, de Nd:Yag laser (1064 nm) of de Alexandrite laser (755 nm). De één is effectiever op een donkere en de andere op een lichte huid. Effectief én veilig.
Haar weglaseren

Is laserontharing schadelijk voor je longen?

Bij laserontharing worden onder hoge temperatuur haarzakjes vernietigd. Hierbij komen kleine stofdeeltjes vrij die schadelijk kunnen zijn voor je longen en op de lange termijn effect kunnen hebben. Het is dus heel belangrijk dat de laserbehandeling in een goed geventileerde ruimte plaatsvindt. Bij het Lasercentrum zorgen we daarnaast ook voor een goede luchtafzuiging. Zo adem je geen schadelijke deeltjes in en ben je altijd verzekerd van een veilige laserontharing van topkwaliteit.

Wachtkamer van Lasercentrum

Veilig laserontharen bij het Lasercentrum

Heel goed dat je de risico’s van laserontharing serieus neemt. Bij het Lasercentrum zijn we altijd op de hoogte van deze risico’s en weten we precies hoe we een veilige behandeling kunnen garanderen. Onze professionele huidtherapeuten zorgen er met de beste apparatuur en omgeving voor dat jij zo comfortabel mogelijk én veilig behandeld wordt. Bij het Lasercentrum is laserontharing dus niet schadelijk voor je huid of longen.

Neem contact op

Wil je meer weten over de veiligheid van onze behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op. We vinden het belangrijk dat je ontspannen en met vertrouwen onze kliniek binnenwandelt en helpen je dus graag je op je gemak te stellen. Stel je vragen door te bellen naar 085 0212 404, ons contactformulier in te vullen óf tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We staan je met plezier te woord!