Welke zorgverzekering vergoedt laserontharing?

Ben je geïnteresseerd in een laserontharing bij Het Lasercentrum? Dan worden de kosten misschien wel door je zorgverzekering vergoed! Altijd de moeite waard om eens uit te zoeken. We leggen je graag uit waar je op moet letten.
Haar weglaseren

Bekijk je huidige polis

Of de laserontharing vergoed wordt, is afhankelijk van de zorgverzekering die jij hebt afgesloten. Zo zijn er al zorgverzekeringen die een behoorlijk bedrag binnen de basisverzekering vergoeden. De meeste zorgverzekeringen spreken dit af in een aanvullende verzekering.

Daarnaast kan een zorgverzekeraar bepaalde eisen stellen. Zo worden bijvoorbeeld bij sommige verzekeraars alleen laserontharing behandelingen vergoed wanneer het gaat om volgens hen ‘overmatige haargroei’ in het gezicht en soms zelfs alleen bij vrouwen.

Andere voorwaarden die zorgverzekeraar opstellen voor de vergoeding kunnen zijn:

  • Een doorverwijzing van een huisarts over andere specialist
  • De behandelend therapeut staat in het BIG-register, Kwaliteitsregister Paramedici (KP) en is lid van de Nederlandse Vereniging Huidtherapeuten (NVH)
  • De behandelend therapeut is een gespecialiseerde ANBOS-schoonheidsspecialist
Wachtkamer van Lasercentrum

Behandeling bij Het Lasercentrum vergoed

De therapeuten van Het Lasercentrum zijn gespecialiseerd en hebben veel kennis en expertise. Ze zijn lid van de Nederlandse Vereniging Huidtherapeuten én staan in het Kwaliteitsregister Paramedici. Check de voorwaarden in jouw huidige polis en neem contact met ons op, dan kijken we samen of je recht hebt op een vergoeding.

Kies een nieuwe verzekering

Ben je niet helemaal tevreden over de vergoeding die in de polis van jouw zorgverzekering staat? Of over de voorwaarden? Dan kun je eventueel een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor het nieuwe jaar. Online vind je allerlei zorgvergelijkers waar je specifiek op laserontharing kunt zoeken.

Zelf betalen?

Is er in jouw zorgverzekeringspolis niets afgesproken over laserontharing? Maar wil je niet tot het nieuwe jaar wachten om met de behandeling te beginnen of geen andere zorgverzekering afsluiten? Dan kun je de behandeling natuurlijk ook zelf betalen. We zetten de kosten graag voor je op een rij.

Of plan meteen een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voeg een foto toe ter verduidelijking