Hoe werkt laserontharing?

Ben je geïnteresseerd in laserontharing? Dan wil je vast weten hoe dit precies werkt. Wat doet die laser? Hoe komt het dat je haren niet terugkomen? Wat als er wel haren terugkomen? En hoe voel het eigenlijk? We leggen het allemaal uit.

Ontharen met lasers

Bij Het Lasercentrum verwijderen we ongewenste haren met de Alexandrite (755 nm) en nd-YAG (1064 nm) laser. Deze lasers geven hele korte lichtpulsen af, die we op de haarzakjes richten. Hier ontstaat warmte wanneer het haarzakje de lichtimpuls opneemt. Het haarzakje vindt dat te warm en gaat stuk. Er kan dus ook geen nieuwe haar in het haarzakje groeien.

Haar weglaseren

Verschillende groeifasen

Een haartje doorloopt verschillende fasen. De enige fase waarin het haarzakje licht kan opnemen, is de groeifase. Je kunt je voorstellen dat niet al je haren tegelijk in deze groeifase zitten. Dit is één van de redenen dat er meerdere behandelingen nodig zijn.

Is laserontharing definitief?

Uit de haarzakjes die vernietigd zijn door de laser, groeien geen nieuwe haren meer. Dit is een definitief proces. dat betekent niet dat je voor altijd van je beharing af bent. Je lichaam kan namelijk nieuwe haarzakjes aanmaken. Daarom adviseren we je om ieder jaar terug te komen voor een laserbehandeling van de nieuwe haarzakjes. Vergelijk je dit met scheren of zelfs waxen of epileren, dan scheelt dat je natuurlijk alsnog ontzettend veel tijd.

Doet laserontharing pijn?

De lichtpuls van de Alexandrite (755 nm) en nd-YAG (1064 nm) laser die wij gebruiken om de haarzakjes te vernietigen, zijn extreem kort. Hierdoor voel je dit telkens ook maar kort. Sommige mensen vinden dit totaal niet pijnlijk, anderen hooguit ‘licht gevoelig’. Het wordt weleens vergeleken met een elastiekje dat tegen je huid wordt geschoten. Natuurlijk doen we er alles aan om de behandeling voor jou zo comfortabel mogelijk te maken.

Of plan meteen een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voeg een foto toe ter verduidelijking