Waarom een tattoo verwijderen?

Mensen komen met verschillende redenen naar Het Lasercentrum om hun tatoeages te laten verwijderen. Iedere reden is legitiem. Op deze pagina delen we een aantal veelvoorkomende redenen waarom mensen hun tattoo laten verwijderen.

Tattoo op zichtbare plek

Hoewel tatoeages steeds gangbaarder worden en je hier minder snel door veroordeeld wordt, zijn er nog steeds professies waarbij tattoo’s in het zicht niet gewaardeerd en soms zelfs verboden worden.

Omdat tatoeages in het verleden nog wel eens geassocieerd werden met agressie of asociaal gedrag, of minstens niet met een ‘neutrale uitstraling’, kan een tattoo je nog steeds op een 1-0 achterstand zetten tijdens een sollicitatie. Met name als je solliciteert als beveiliger, bedieningsmedewerker, host, schoonmaker of verkeersregelaar blijkt uit onderzoek.

Laserbehandeling van tatoeage

Tattoo met ongepaste inhoud

Stel je voor, je had in het verleden een hele sterke mening over een controversieel thema. Zo sterk, dat iedereen het moest weten. Daarom liet je het in je gezicht tatoeëren, of op een iets minder zichtbare plek. Je kunt natuurlijk van mening veranderen. Dan wil je misschien niet meer bekend staan om deze mening. Een goede reden om je tattoo te laten verwijderen dus.

Bij nader inzien…

Het gebeurt ook nog wel eens dat mensen een prachtige tattoo laten zetten, maar dat andere mensen er iets anders in zien. De tattoo is natuurlijk voor jezelf, maar als je continu wordt geconfronteerd met die andere manier van ernaar kijken kan dat zijn waarom je een tattoo wilt verwijderen. Denk bijvoorbeeld symbolen die er in eerste instantie mooi uitzien, maar achteraf in bepaalde kringen een betekenis hebben. Een aantal voorbeelden:

  • Een traan betekent in sommige kringen dat je een moord hebt gepleegd
  • Prikkeldraad tatoeages worden gebruikt om het aantal jaren dat je in de gevangenis hebt gezeten aan te tonen
Armtattoo verwijderen voor en na
Zo zie je dus dat je met een tatoeage die jezelf mooi vindt, bij iemand anders een verkeerd beeld kunt scheppen. Doe altijd onderzoek als je een tattoo wilt laten zetten. Zo kunnen bepaalde symbolen ook als beledigend worden gezien in bepaalde landen. Doe je dat onderzoek pas na het zetten? Geen nood aan de man, dan kun je hem altijd laten verwijderen.
Nektattoo verwijderen voor en na

Niet meer mooi

Tsja, waarom laten mensen hun tattoo verwijderen? Meestal gewoon omdat ze hem niet meer mooi vinden. Smaken veranderen, mensen veranderen. Past jouw tattoo niet meer bij jou? Dan wil je er vast graag vanaf.

Tattoo laten verwijderen

Waarom je de tattoo wilt laten verwijderen maakt helemaal niet uit. Maak meteen een afspraak bij Het Lasercentrum om er zo snel mogelijk vanaf te zijn. Wij zijn namelijk de enige behandelaar in heel Europa die werkt met de twee effectiefste lasers: de PicoSure en de Discovery Pico. Waar kun je op rekenen?

  • Persoonlijk advies, eventueel in samenwerking met cover-up tattoo artist
  • Een minimaal aantal, pijnvrije behandelingen
  • Gegarandeerd mooi eindresultaat