Hoe kun je een tattoo verwijderen

Er zijn verschillende manieren om een tattoo te verwijderen. De ene effectiever dan de andere. Lees hier welke manieren er zijn, welke het meest effectief zijn en welke mogelijkheden je bij Het Lasercentrum hebt.

Tattoo operatief verwijderen

Je kunt je tattoo operatief laten verwijderen. In dit geval kun je plaatselijk verdoofd worden en wordt de tattoo weggesneden. Met name kleine tatoeages worden nog wel eens operatief verwijdert. Het voordeel van operatief verwijderen is dat je er in één keer vanaf bent. Het nadeel is alleen dat je hier een litteken aan over kunt houden. Daarnaast kunnen bij operaties altijd complicaties optreden, al is de kans erg klein bij deze ingreep.
Laserbehandeling van tatoeage

Tattoo verwijderen met laser

Naast operatief verwijderen, kun je ook voor een laserbehandeling kiezen. Hierbij breken de lichtpulsen uit de laser de inkt onder je huid op in kleine deeltjes. Deze deeltjes kan je lichaam vervolgens natuurlijk afvoeren.

Er zijn twee type lasers op de markt, namelijk de nanolaser en de picolaser. De lichtpuls van een nanolaser duurt een nanoseconde, die van de picolaser een picoseconde Dit is allebei ontzettend kort, maar er is toch wel degelijk verschil.

Verschil nanolaser en picolaser

De lichtpulsen van picolasers zijn honder keer korter dan nanolasers, maar ook efficiënter. Dit betekent dat de behandeling met een picolaser 25 tot 40% sneller gaat en daarnaast minder pijnlijk is. Daarnaast is de kans op verbranding van de huid en pigmentatie kleiner. Wanneer je tattoo verwijdert wordt met een picolaser houd je vrijwel nooit een litteken over.

Het verwijderen van een tattoo met een laser gebeurt zonder verdoving. De pijn is altijd minder dan het zetten van een tattoo, dus daar kun je al rekening mee houden. Je weet immers al hoe dat voelt. De picolaserbehandeling is minder pijnlijk dan die met een nanolaser. Daarnaast maken we bij Het Lasercentrum gebruikt van koude lucht waardoor de laserbehandeling nóg minder pijnlijk wordt.

Een nanolaser heeft vaak moeite met de kleuren blauw en zwart, de picolaser niet.

Tattoo verwijderen bij Het Lasercentrum

Bij Het Lasercentrum maken we uitsluitend gebruik van de beste picolasers, namelijk de PicoSure en de Discovery Pico. Wij zijn de enige behandelaars in Europa die deze twee lasers gebruiken. Bij ons ben je dus op de juiste plek voor de minst gevoelige, kortste laserbehandeling met het beste resultaat.

De voordelen van een laserbehandeling bij Het Lasercentrum zijn:

  • Professionele uitvoering met de beste lasers van Europa
  • Snel en effectief
  • Veilig en vrijwel pijnloos
  • Mooi eindresultaat zonder littekens
Armtattoo voor en na
Voor en na afbeelding van coverup

Samenwerking met tattoo artists

Wil je je tatoeage niet verwijderen, maar vervangen? Dat noemen we een cover up tattoo. Je tatoeëert als het ware een nieuwe tattoo over de huidige tattoo heen. In sommige gevallen wordt het resultaat mooier wanneer de oude tattoo deels wordt verwijderd. Daarom werken we regelmatig samen met tattoo artists. Om jou te ontzien doen we veel voorbereidend werk in samenwerking met de door jou gekozen tattoo artist. Zo ben jij gegarandeerd van het mooiste resultaat.

De voordelen van een cover up tattoo zijn:

  • Je houdt een tattoo op de plek die jij mooi vindt
  • Je betaalt niet voor een volledige laserbehandeling, omdat een deel van de tattoo kan blijven staan

Afspraak maken?

Wil jij jouw tattoo laten verwijderen met één van onze toplasers? Laat dan hieronder je gegevens achter dan nemen we contact met je op. Je mag ons ook altijd bellen om je vragen te stellen of een afspraak te maken.

Voeg een foto toe ter verduidelijking