Wat is couperose?

Couperose is een onschuldige aandoening van de huid waarbij bloedvaten zichtbaar worden. We zien couperose meestal op bepaalde plekken in het gezicht, zoals de wangen, neus en kin, maar ook in de hals en decolleté. Meestal zijn de vaten rood, maar soms ook blauw.

Ondanks dat de aandoening in principe onschuldig is, vinden veel mensen het vervelend. Het kan namelijk ook klachten veroorzaken. Denk hierbij aan jeuk of een prikkend/branderig gevoel. Daarnaast vinden sommige mensen het vervelend dat het lijkt alsof ze voortdurend blozen.

  • Snel van couperose af
  • Nauwkeurig en nagenoeg pijnloos
  • Eenvoudige couperose behandeling
  • Ook camouflagetherapie mogelijk

Hoe ontstaat couperose?

Couperose ontstaat doordat bloedvaten in de huid zwakker en daardoor wijder worden. naarmate we ouder worden, verliezen onze bloedvaten elasticiteit. Daarom zien we couperose voornamelijk bij mensen boven de dertig jaar.

Je zou kunnen zeggen dat couperose een leeftijdskwaal is, maar er zijn meer factoren die van invloed zijn. Denk bijvoorbeeld aan erfelijkheid, huidtype en medicatiegebruik, waar je niks aan kunt doen, maar ook factoren waar je wél invloed op hebt, zoals:

 

  • roken en alcoholgebruik
  • blootstelling aan de zon
  • zonnebankgebruik
  • temperatuurschommelingen
Drink dus niet te veel alcohol en rook niet, bescherm jezelf tegen de zon en maak niet te vaak gebruik van bijvoorbeeld een sauna als je couperose wilt voorkomen of niet wilt laten verergeren.

Couperose herkennen? Dat doe je door er kort op te drukken. Verdwijnen de rode of blauwe adertjes, maar komen ze binnen een paar tellen terug? Dan kun je er vanuit gaan dat het couperose is.

Berkentakjes

Heb je zichtbare rode of blauwe bloedvaten op je benen, dan zijn dat waarschijnlijk wat we ‘berkentakjes’ noemen. Uitgezette beenvaten met de latijnse benaming besenreiser varices.

Oorzaak berkentakjes

We zien berkentakjes vaak bij staande beroepen of door een zwangerschap. Ze ontstaan namelijk doordat er druk op de vaten wordt uitgeoefend. De vaatwanden verzwakken hierdoor waardoor de vaten uitzetten en zichtbaar worden.

Afspraak maken?

Plan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Vul het formulier in en we bellen je zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken.
Of bel zelf naar: 085-0212 404

Voeg een foto toe ter verduidelijking

Verschil tussen couperose en rosacea

We merken dat mensen couperose nog wel eens met rosacea verwarren. Dat is niet gek, het lijkt erg op elkaar, maar dit zijn echt twee verschillende dingen. Het grootste verschil is dat bij couperose geen puistjes en bultjes te zien zijn, bij rosacea wel.

review van 5 sterren

Locatie was mooi, het zag er keurig uit en alles werd netjes / vriendelijk uitgelegd. Pijn was erg goed te doen. Dit was mijn eerste behandeling, dus het effect is nog even afwachten

G. uit Brielle

review van 5 sterren

Super goede ervaring bij lasercentrum Breda! Vriendelijke ontvangst,hele goede uitleg en zeer professioneel. Zeker aan te raden!

M. Schouten

review van 5 sterren

Nette, schone omgeving. Erg vriendelijk geholpen en de mensen denken mee in het zoeken naar oplossingen. Als je voor het Lasercentrum kiest krijg je echt geen spijt.

R. de Bruijn

N

Het beste resultaat

Omdat wij werken met de beste lasers ter wereld, leveren wij het beste resultaat.

N

25 jaar ervaring

Het lasercentrum is al vanaf 1994 het vertrouwde adres voor tattooverwijdering.

N

Scherpe prijzen

Wij streven naar een goede prijs kwaliteit verhouding. Niemand betaalt bij ons te veel.

Maak een afspraak bij jou in de buurt (200+ locaties)

Wij hebben meer dan 200 locaties door heel Nederland. Zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt!

Wij zijn open

Wij mogen weer behandelen, maar wel met aangepaste regels. Maak een afspraak of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.
Maak een afspraak >