Kalknagel voorkomen

Wat is kalknagel

Bij kalknagel heb je van meerdere symptomen last. De bekendste hiervan zijn dikke nagels. Daarnaast kunnen de nagels ook nog verkleuren en vervormen. Dit alles wordt veroorzaakt door schimmel op of onder de nagel. Wanneer je last krijgt van kalknagels, kun je uiteindelijk last krijgen van afbrokkelende nagels.

Oorzaken ontstaan van kalknagel

Kalknagel kan ontstaan door verschillende oorzaken. Zo kun je last krijgen van kalknagel wanneer je nagel gedurende lange tijd vochtig of beschadigd is. In dat geval krijgt de schimmel op je nagel de kans om zich uit te breiden naar de hele nagel. Kalknagel begint vaak klein, bij een puntje van de nagel en kan zich vervolgens gaan verspreiden.

Kalknagels voorkomen

Kun je dan niets doen tegen kalknagels? Ja zeker wel! Het beste is natuurlijk om de kalknagels te voorkomen. Om de kans op de vorming van kalknagels zo klein mogelijk te maken, kun je een aantal dingen doen:

 

  • Knip je teennagels regelmatig bij.
  • Doe iedere dag schone sokken aan en was oude sokken op hete temperatuur.
  • Droog je voeten goed af na het douchen of in bad gaan.
  • Draag slippers in openbare doucheruimtes.

Behandeling kalknagel

Mocht het voorkomen toch niet gelukt zijn, dan kun je kalknagels bij Het Lasercentrum laten behandelen. Kalknagels worden bij ons behandeld door middel van een PinPointe laser. De pulse van deze laser werkt met een temperatuur van 60 graden, waardoor de schimmel op een effectieve manier wordt tegengegaan en wordt gedood.

Neem contact op

Heb je vragen over kalknagels of de behandeling hiervan? Neem dan contact met ons op! Ook voor al je vragen met betrekking tot onze overige huidbehandelingen helpen we je graag verder. Onze medewerkers staan voor je klaar om samen met jou de juiste behandeling uit te kiezen.

Afspraak maken?

Plan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Vul het formulier in en we bellen je zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken.
Of bel zelf naar: 085-0212 404

Voeg een foto toe ter verduidelijking

review van 5 sterren

Ik word er altijd heel vriendelijk ontvangen, en een snelle service. Het ziet er heel netjes/schoon uit, en dat zeer belangrijk.

S. uit Roosendaal

review van 5 sterren

Vriendelijk ontvangen! Duidelijke uitleg met goede tips! En het allerbelangrijkste een super resultaat!

Marcel Schouten

review van 5 sterren

Reeds enige tijd in behandeling. Ontvangst, behandeling en nazorg lopen naar volle tevredenheid. Afspraak verzetten bij verhindering ging prima. Top bedrijf.

Corien Arts

N

Professionele studio

N

Behandeling met de beste lasers van Europa

N

Nagenoeg pijnloze behandeling door moderne technieken

N

Vakkundig opgeleid personeel

N

Persoonlijk behandelplan

N

Het beste resultaat voor de laagste prijs

Maak een afspraak bij jou in de buurt (200+ locaties)

Wij hebben meer dan 200 locaties door heel Nederland. Zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt!