Hoe ontstaat een kalknagel?

Een kalknagel kun je herkennen aan de verkleuring en verdikking van je nagel. Vaak is je nagel witgeel, soms zelfs groen of bruin. Het kan soms ook voorkomen dat je er zelfs niet met een nagelschaar doorheen kan knippen. Erg vervelend dus. Gelukkig ben je niet de enige, ongeveer tweederde van de Nederlanders heeft wel eens last van een kalknagel.

Lees meer over kalknagels laseren

Prijzen

Kalknagel behandeling

BehandelingPrijs
1 voet € 65,-
2 voeten € 95,-

Maar hoe ontstaan ze nou eigenlijk?

Een kalknagel heeft niets te maken met kalk. Een kalknagel wordt veroorzaakt door een huidschimmel. Deze kun je oplopen als je bijvoorbeeld zonder slippers over de vloer van de sauna loopt. Wanneer je weerstand even wat minder is, is de kans aanwezig dat de schimmel zal gaan groeien. Je huid zal gaan schilferen of rood worden en tussen de tenen kunnen witte plekjes ontstaan, dit noemt men voetschimmel of ook wel ‘zwemmerseczeem’. Wanneer hier niets aan gedaan word, zal de schimmel verder doorgroeien en op zijn beurt de nagel besmetten. Hierdoor zal mogelijk een kalknagel ontstaan.

Maak het de schimmel moeilijk!

Op vochtige plekken gedijen schimmels nou eenmaal het best. Zorg er daarom dus voor dat je voeten goed droog blijven, met name tussen de tenen. Droog je voeten daarom na het douchen of zwemmen goed af. Ook na een lange wandeling is het verstandig om voor droge sokken te zorgen van bijvoorbeeld wol of katoen. Om een eventuele besmetting te voorkomen kun je het beste in de sauna, het zwembad of op de sportclub badslippers dragen. Zo geef je de schimmel geen kans om zich te ontwikkelen.

Hoe kom ik er weer af?

Als je last hebt van een kalknagel kun je zelf natuurlijk proberen om de nagel bij te werken met een nagel of een vijl. Zo zal de nagel er beter uit gaan zien, de schimmel zal hier echter niet mee verdwijnen. Tabletten of andere antischimmelmiddelen zorgen er vaak voor dat de schimmel niet voor 100% verdwijnt. Hierdoor is de kans op een volgende uitbraak groot. Een laserbehandeling zorgt ervoor dat de schimmel door opwarming gedood wordt, en voorgoed verdwijnt.

Afspraak maken?

Plan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Vul het formulier in en we bellen je zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken.
Of bel zelf naar: 085-0212 404

Voeg een foto toe ter verduidelijking

review van 5 sterren

Ik word er altijd heel vriendelijk ontvangen, en een snelle service. Het ziet er heel netjes/schoon uit, en dat zeer belangrijk.

S. uit Roosendaal

review van 5 sterren

Vriendelijk ontvangen! Duidelijke uitleg met goede tips! En het allerbelangrijkste een super resultaat!

Marcel Schouten

review van 5 sterren

Reeds enige tijd in behandeling. Ontvangst, behandeling en nazorg lopen naar volle tevredenheid. Afspraak verzetten bij verhindering ging prima. Top bedrijf.

Corien Arts

N

Het beste resultaat

Omdat wij werken met de beste lasers ter wereld, leveren wij het beste resultaat.

N

25 jaar ervaring

Het lasercentrum is al vanaf 1994 het vertrouwde adres voor tattooverwijdering.

N

Scherpe prijzen

Wij streven naar een goede prijs kwaliteit verhouding. Niemand betaalt bij ons te veel.

Maak een afspraak bij jou in de buurt (200+ locaties)

Wij hebben meer dan 200 locaties door heel Nederland. Zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt!

Wij zijn open

Wij mogen weer behandelen, maar wel met aangepaste regels. Maak een afspraak of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.
Maak een afspraak >