Welke lasers gebruiken we bij laserontharing?

Bij Het Lasercentrum maken wij alleen gebruik van de beste lasers. In dit geval zijn dat de Alexandrite en nd-Yag laser.
Wat zijn dit voor lasers? En waarom gebruiken wij ze?

Hoe werkt een ontharingslaser

Wij gebruiken lasers bij definitieve ontharing. Lasers verhitten namelijk de haarzakjes van ongewenste haarzakjes, waardoor ze stuk gaan. Een kapot haarzakje kan geen haren meer laten groeien. Het huidige haartje laat los en er komt geen nieuwe voor in de plaats.

Haar weglaseren

Onze lasers

Wij gebruiken twee verschillende lasers. De Alexandrite (755 nm) laser en de nd-Yag (1063 nm laser. De Alexandrite laser gebruiken we bij mensen met een hele lichte tot licht getinte huid. De nd-Yag laser is geschikt voor een getinte tot donkere huid. Hoe kan dat?

Hoe donkerder jouw huid is, hoe meer oppervlakkig pigment je in je huid hebt. Dit pigment kan door de laser beschadigen en verkleurde vlekken achterlaten. Om dit te voorkomen heb je een laser nodig met de best passende golflengte van licht. Deze wordt uitgedrukt in nanometers (nm). De nd-Yag met 1063 nm past beter bij een donkere huid met veel oppervlakkig pigment.

Voordelen van het gebruik van deze twee lasers:

  • Haren worden definitief verwijderd
  • Minder behandelingen nodig dan andere lasers
  • Geschikt voor alle huidtypes
  • De beste lasers van Europa
  • Goedgekeurd door de FDA

FDA getest

Beide lasers zijn getest en goedgekeurd door de FDA. FDA staat voor ‘Food and Drug Administration’. Dit is een agentschap van de overheid van de Verenigde Staten die allerlei soorten voedsel en medicijnen, maar dus ook andere medische producten zoals onze lasers, controleert.

Niet geschikt voor blonde haren

Voor lichte, blonde haren is laserontharing niet geschikt. Er is namelijk ook pigment nodig om het licht in warmte om te zetten. Omdat blonde haren weinig pigment bevatten zul je weinig resultaat zien. Er is onvoldoende warmte om de haarzakjes te beschadigen.

Of plan meteen een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Voeg een foto toe ter verduidelijking